Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Το κείμενο της Δευτέρας (και κάθε Δευτέρας...) *post-it

                         
                            Σήμερα είναι Δευτέρα. Και αυτό το κείμενο θα σου φτιάξει τη μέρα.


  Να ξυπνάς το πρωί με την αισιοδοξία ότι θα πάνε όλα όπως τα έχεις σχεδιάσει. Ακόμα κι αν δεν πάνε, δε θα κατηγορήσεις τον εαυτό σου.
  Να γελάς με την καρδιά σου. Να ακούς τα πάντα αλλά να γελάς με αυτά που πραγματικά σου φαίνονται αστεία. Μην υποκρίνεσαι.
  Να χαρίζεις κάτι που δεν χρειάζεσαι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάτι που σε ‘σένα φαίνεται άχρηστο, σε κάποιον άλλον χρησιμεύει.
    Να πίνεις όποιο ρόφημα σου αρέσει. Ο καφές μπορεί να είναι της μόδας αλλά αν δε σου πηγαίνει, προτίμησε αυτό που σου ταιριάζει. Χωρίς τύψεις.
  Να είσαι ευγενικός με όλους. Έτσι προβάλλεις όλα τα καλά στοιχεία του εαυτού σου. Δεν σε νοιάζει ποιος θα το εκτιμήσει. Δεν φέρεις ευθύνη για αυτό.
  Να παρακολουθείς όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου και μόνο εάν έχεις γνώση να μιλάς. Ποτέ δεν τα ξέρεις όλα, πάντα κάτι ακόμα υπάρχει για να μάθεις.
   Να δίνεις δύο ευκαιρίες στους ανθρώπους. Αν δεν πετύχει η πρώτη, κάνε ακόμα μια προσπάθεια. Αν δεν πετύχει η δεύτερη, μην κάνεις απολύτως τίποτα.
   Να μπορείς να λες «ναι». Μπορεί να δεις κάτι που θα σε εκπλήξει ευχάριστα εκεί που δε το περιμένεις.
   Να μπορείς να λες «όχι». Τίποτα δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις, αν δε το θέλεις πραγματικά. Μη νιώθεις ενοχές για τα «όχι» σου.
    Να χαμογελάς σε όποιον εκπέμπει θετική αύρα σε ‘σένα. Δεν χρειάζεται να κρύβεις  τα συναισθήματα σου, όταν θέλεις να τα εκφράσεις.
     Να κρατάς γραπτώς ή στο μυαλό σου όλες τις ομορφές στιγμές που έχεις περάσει. Με όποιον και αν τις έχεις περάσει. Ήσουν εκεί και τις έζησες. Αυτό δεν αλλάζει.
      Να γεύεσαι καινούρια πράγματα. Βιβλία, ταινίες, φαγητά, μέρη. Να ανανεώνεις συνεχώς τη λίστα σου.
      Να λες συχνά «σ’αγαπώ» στους ανθρώπους της ζωής σου. Και όταν το λες, να το εννοείς.
      Να έχεις να πεις οτιδήποτε στο τέλος της ημέρας. Σημαίνει ότι η μέρα που πέρασε σου χάρισε στιγμές, εικόνες  και συναισθήματα. 

Αφήνω εδώ μια παραλία. Ακόμα κι αν δεν είσαι εκεί,  η εβδομάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο έτσι. Με το να σκέφτεσαι τα νεράκια να σου μουσκεύουν τα πόδια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου